Onze bezoekers

0 0 4 8 5 3
Users Today : 4
Total Users : 4853
Views Today : 34
Views This Month : 71
Views This Year : 6781
Total views : 18311

Uitdaging of een makkie?

 

Met de actie ‘Ik Pas’ daagt de GGD iedereen boven de 18 jaar uit om 30 dagen geen alcohol te drinken. De actie loopt van 2 tot en met 31 maart en maakt deel uit van een landelijke actie georganiseerd door de rijksoverheid.

SamenffNIX is het motto van de ‘Ik Pas’ actie in de regio Utrecht waarmee we de aandacht willen vestigen op het  gewoontedrinken en de voorbeeldfunctie die u heeft voor de jeugd.

Doet u mee?

Een glas wijn bij het eten, een biertje na het sporten… Het drinken van alcohol is vaak een gewoonte. Kunt u eigenlijk wel zonder? Is dat een uitdaging of een makkie? Ervaar zelf hoe het is om een maand geen alcohol te drinken en daag sportmaatjes, collega’s, vrienden of familie uit om mee te doen. Meld uzelf of de groep aan op www.ggdru.nl/ikpas. U ontvangt dan regelmatig een aanmoediging. Uw ervaringen kunt u delen op de Facebook-pagina ‘Ik Pas in de regio Utrecht’.

 

Hoe maakt u de actie verder bekend?

Er is een poster en een fllyer ontwikkeld om bekendheid te geven aan deze actie. Om zoveel mogelijk volwassenen mee te laten doen aan ‘Ik Pas’ vragen wij u de poster en de flyers op een goed zichtbare plaats op te hangen.

Op de website www.ggdru.nl/IkPas zijn alle materialen voor deze actie te downloaden (poster, flyer, banner, promotekst, contract, logo). Hier kunt u vrij gebruik van maken. Ook kunt u Bas Bokkes, beleidsmedewerker Sport van de Gemeente De Ronde Venen, vragen de poster en flyers toe te sturen. Tenslotte kunt u de link naar het filmpje (http://youtu.be/QpvfLQYrPTg) overnemen en zo verder verspreiden.

 

Wat levert het op?

Tijdens deze maand ervaart u hoe het is om niet vanzelfsprekend een glas alcohol te drinken. U staat steeds verkwikt op, begint met een fris gevoel aan de dag en spaart geld uit. Maar bovenal: u geeft het goede voorbeeld aan de jeugd.

Daarnaast stimuleert u volwassenen in uw omgeving, door gebruik te maken van de promotiematerialen, om ook mee te doen aan de actie ‘Ik Pas’ en 30 dagen geen alcohol te drinken.

 

Doe mee en ga fris de lente in!

 

TCA leden die mee willen doen kunnen zich aanmelden bij Henk Hagen of Henk Foekema.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.