TCA Renner Hagen werkt bij WTC de Amstel aan zijn vorm

1e woensdagavondtraining succesvol verlopen

Ongeveer 18 vrouwen (o.l.v. Astrid Schop) en 7 mannen (o.l.v. Willard Gerritsen en Roel Mouris) stonden woensdagavond om 19.00 uur aan de start van de 1e woensdagavondtraining vanuit Ouderkerk. Al snel was de vraag wie rijdt met wie zometeen. Willard nam de leiding, gaf het verlossende woord en stelde voor dat de dames en heren apart van elkaar zouden trainen. De mannenploeg bestond behalve uit Willard en Roel, uit een nieuwkomer, ene Jean Paul, die hartelijk tussen onze wielen plaatsnam en verder nog Jan de Leeuw, Jan de Haan, Alex de Vos en uw verslaggever, Henk Hagen.

Het initiatief van Jan de Leeuw en Willard voor deze avond was hartstikke goed. Het is sinds mijn lidmaatschap mijn eerste training bij WTC! Gezamenlijk reden wij naar Nessersluis waar Willard als een volleerd trainer tekst en uitleg gaf van wat ons te doen stond vanavond. Hij deelde ons op in een groep van 4 en een van 3. De opzet was kop over kop naar de polder bij Nieuwer ter Aar te rijden.

Mijn hemel, een straffe frisse tegenwind, het beulstempo van Roel, het gemak waarmee Alex en Jan de H meereden maakte dat ik sterk overwoog mijn lidmaatschap van TC Abcoude te beëindigen om hoognodig mijn fietsloopbaan op een ander niveau voort te zetten. Ik klampte aan, Willard zei nog dat wij op ongeveer 80% van onze hartslag zouden moeten rijden. Mogelijk gold dat voor de anderen, ik had echter het gevoel dat ik op 180% zat. In de polder bij Nieuwer ter Aar had ik mijzelf redelijk overwonnen en kon ik goed meedoen in de groepssprintjes. Zou ik een diesel zijn die wat tijd nodig heeft om op temperatuur te komen?

Bij elke pauze volgde er een leerzame uiteenzetting van Willard over hoe en wat te doen in de groep. Wielrennen is niet alleen hardrijden, maar vooral toch ook slim en tactisch je taak en doel binnen de groep uit voeren, aldus Willard. Allez, rond 21.00 uur reden wij langs het A’dam-Rijnkanaal richting Abcoude. Daar volgde een korte evaluatie door Willard van onze goede en minder goede fietsinzichten. Ik heb het heerlijk gehad. Volgende week ga ik voor de 2e keer met een WTC training mee, zo goed is het mij bevallen. Thuisgekomen zie ik tegen mijn lief: “Ik denk dat ik de komende weken wat vaker op de racefiets zit”. Haar antwoord zal ik jullie besparen. Gelukkig wenste zij mij wel een goed herstel voor de komende nacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *