Nieuwsbrief Toerclub Abcoude sept. 2013/9

 

TC-Abcoude-logo

LET OP: Woensdagavond rit 11 sept. 2013 start om 18.30 uur en we stoppen voor ROOD

Neem een reflectiejasje en/of fietslampje mee.

Inhoud: 

  1. Bestuursmededelingen
  2. Hoe bereid ik me voor
  3. Je eigen medisch profiel op de fiets.

1          Bestuursmededelingen

Vogezenweek

Van 20 t/m 27 sept. gaat een groep leden van de toerclub fietsen in de Vogezen. Het is de 2e keer dat de TC daar naar toe gaat en het blijkt, afgezien van de fraaie omgeving een voortreffelijke accommodatie te hebben alsook, voor fietsers niet onbelangrijk, een erg goede keuken. Het is elke keer weer smullen aan tafel  bij de gastvrouw- en heer. Zie voor meer info http://www.libelloup.nl

logo-axel

Let op: 2 Clubritten

  1. 20 okt. 2013 aanvang 10.00 uur is er onder leiding van HANS VAN K weer een verrassingstocht
  2. 3 nov. aanvang 10.00 uur is er de jaarlijkse snertrit.  

 Beide ritten starten tegenover Café De Eendracht en eindigen bij Café De Punt in Baambrugge.

Tot slot ons verkeersgedrag:

Het is simpel: Als we een verkeerslicht naderen stoppen we voor ROOD.

Om de veiligheid in het verkeer voor anderen en onszelf te vergroten zijn we lang geleden begonnen met het dragen van een helm, vervolgens hebben we een bel op de fiets gezet en de laatste jaren voeren we zelfs verlichting als we aan het einde van de woensdagavond clubrit van Baambrugge naar huis rijden. Tegenwoordig hebben we onze verkeersmoraal behoorlijk verbeterd. Toch maken we als individu en soms zelfs als groep een verkeersovertreding door het RODE verkeerslicht te negeren. Je kunt daarmee jezelf alsook anderen ernstig in gevaar brengen. Laten we elkaar aanspreken op correct verkeersgedrag. Overige verkeersdeelnemers moeten zich niet aan ons kunnen ergeren en bedenk die overigen zijn ook jou fietsmaatjes.

2          Hoe bereid ik me voor?

De complete handleiding voor wielrenners met een doel. Experts van naam en faam brengen de complete handleiding uit om wielrenners te helpen goed voorbereid aan een tocht te verschijnen. Vanaf vandaag kunt u het boekje “Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel” bestellen.

Hoe bereid ik me voor
Wielrennen is booming! Met 1.4 miljoen fietsfanaten staat wielrennen in de top-3 van populairste sporten in Nederland. Mede door de komst van lange en zware fietstochten zoals ‘Alpe d’Huzes’ en ‘Tour for Life’ beginnen steeds meer mensen met wielrennen. Niet alleen ervaren wielrenners, maar ook de minder ervaren wielrenner wil graag een tandje harder trappen om grenzen te verleggen en geld binnen te halen voor het goede doel.

Maar hoe weten wielrenners hoe ze goed voorbereid aan de start moeten verschijnen van een tocht. Op internet is natuurlijk veel informatie te vinden, maar juist door deze overvloed aan informatie zien veel wielrenners door de bomen het bos niet meer.
Daar komt vanaf vandaag verandering in.

“Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel”

Sportzorg.nl, de voorlichtingssite van de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft in samenwerking met diverse experts op het gebied van wielrennen informatie verzameld waarin alle facetten van de voorbereiding op prestatietochten aan bod komen. De groep experts bestaat uit sportartsen, mental coaches, wielrenners van diverse niveaus, bewegingswetenschappers en trainers/coaches. Daarnaast zijn belangrijke partijen als de KNWU, NTFU en VeiligheidNL bij de groep betrokken. Wetenschappelijk onderzoek is verzameld en vertaald naar begrijpelijke en betrouwbare informatie voor wielrenners. Resultaat is het boekje “Hoe bereid ik me voor? De complete handleiding voor wielrenners met een doel”.

Inhoud

In vijf hoofdstukken worden alle aspecten van de voorbereiding op een tocht belicht. Van fietsuitrusting naar doelgerichte training, van verantwoorde voeding naar de juiste ‘mindset’ en als afsluiting praktische informatie over waar de gewenste deskundige ondersteuning is te vinden.
Het boekje is de beste ‘bijsluiter’ voor elke wielrenner die een prestatie wil (gaan) neerzetten.

Prijs

Los exemplaar: € 3.50 (inclusief verzendkosten). 
Bron en bestellen: http://www.sportzorg.nl/hoebereidikmevoor

Logo-PimBonstra

 3          Je eigen medisch profiel op de fiets.

Helaas gebeuren ongelukken, ook tijdens het fietsen. En hoewel je telefoon je leven misschien wel kan redden na een crash, gaan de ICEdot producten en service nog een stuk verder.

Je kunt bij ICEdot online een EHBO-profiel aanmaken dat gekoppeld wordt aan een unieke code. Deze code wordt bijvoorbeeld op een polsbandje

Icedot armband

 

en stickers geprint. Als iemand jou in de sloot aantreft en de code SMS’t naar het ICEdot nummer dan ontvangt hij/zij alle nodig informatie zoals telefoonnummers van de eerste contactpersoon en alle medische informatie die in jouw profiel staan.

Maar wat als je nu alleen gaat fietsen en een aanrijding met een koe hebt en niemand op de dijk dat gezien heeft? In dat geval kan de ICEdot helmsensor iets voor je betekenen.

Icedot crash sensor

Het is een sensor die je draadloos aan een app op je iPhone kunt koppelen. De sensor detecteert wanneer je een crash hebt. In dat geval gaat er een alarm of op je telefoon, reageer je daar niet op binnen een aantal seconden dan stuurt je telefoon automatisch een bericht naar de eerste hulp lijn van ICEdot uiteraard met je locatie daarin. Mocht je vaak alleen ritten maken dan kan dit een extra gevoel van veiligheid geven. De ICEdot service kost €15,90 inclusief een jaar ICEdot service, de helmsensor kost €159,- en na het eerste jaar betaal je €10,90 per jaar voor de service. Let op de app is voorlopig alleen geschikt voor de iPhone 4S en de sensor kun je voorlopig alleen vooruit bestellen.

Bron: https://icedot.org/site/crash-sensor/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *