Nieuwsbrief Toerclub Abcoude okt.2013/10

Let op: Spinnnglessen: start op 2 okt, 2013 aanvang 20.30 uur. Lees verder hierna. 

 

TC-Abcoude-logo

Inhoud:

1          Sporten bij onze hoofdsponsor Axel Koenders

2          Clubkleding

3          ReSkin-XL Protect against friction met behulp van herbruikbare pleisters

4          De fietsrepubliek

 

1          Sporten bij onze hoofdsponsor Axel Koenders

Aanstaande woensdagavond 2 oktober van 20.30 tot  21.30 uur beginnen de spinninglessen weer en zijn er plekken gereserveerd voor Toerclub Abcoude. Uiteraard weer onder de bekende voorwaarden van 10% korting voor leden TC Abcoude. Niet vergeten je AKFS-pas en je pinpas mee te nemen, spinschoenen (spd of look) en een extra handdoek voor op het stuur. De TC Abcoude leden kunnen zich direct melden aan de balie bij de sportschool van Axel Koenders Fitservice in Ouderkerk a.d Amstel.

 logo-axel

Zie hierna de nieuwsbrief van Axel Koenders Fitservice

 Hallo fitness-en sport enthousiastelingen.

 Hierbij de maandelijkse nieuwsbrief van Axel Koenders Fit-Service. September eindigt met mooi najaarsweer, maar de herfst zal binnenkort echt zijn intrede gaan doen. Voor de fietsers onder jullie betekent dat jullie weer gebruik kunnen gaan maken van de vele spinuren die we geven bij akfs. En dat alles ook nog eens in een nieuwe mooie spinzaal met goede airco en ventilatie, schuifdeuren die open kunnen, een 60 inch tv met mooie beelden als afwisseling voor, tijdens en na de lessen.

 Vanaf maandag 30 september zijn er weer twee uur op een avond. De ochtenden waarop gespind kan worden zijn op maandag 9.30 uur, woensdag 9.00 uur en vrijdag 9.30 uur. En natuurlijk ook weer op zondagochtend om 10.00 uur

Kijk voor het complete rooster op de site 

http://www.akfs.nl/lesrooster-spinning/   of   http://www.akfs.nl/spinning/ 

De woensdagochtend zal in tegenstelling tot eerdere berichten voorlopig om 9.00 uur blijven beginnen. Wil je toch eerder met je spin workout starten, begin dan wat eerder met de warming-up en doe dan vanaf 9.00 uur mee met de les en stop desnoods dan wat eerder.  

Spinnen kan van jong tot oud. De jongste jeugd van wtc de Amstel spint in de winter bij ons en het oudste lid dat spint is 80 jaar, dan volgt heel gemakkelijk Wim den Hartog met 71 jaar.

Mijn vroegere trainer en (top)sport inspanningsfysioloog Jos Geijsel ( www.sportfit.nl ) geeft een aantal argumenten waarom spinnen voor iedereen zo goed is om te doen.

– van spinnen krijg je geen spierpijn, het is dus vaker en intensiever te herhalen, zelfs levenslang en is daardoor de betere cardiotraining,

– spinnen en fietsen is duurzamer en minder blessuregevoeliger dan hardlopen,

– spinnen is met (bijna) ieder gewicht goed te doen,

– spinnen is gezond en een goede training voor de warmte regulatie van het lichaam,

– spinnen heeft een relatief hoog energie(calorie)verbruik,

– spinnen is voor wielrenners ideaal om hoge trapfrequenties (onder wisselende weerstanden) te trainen en te onderhouden (ook tijdens het seizoen). 

Tijdens de spinlessen gaan we als afwisseling van de les weer lesgeven met de korte videobandjes (maximaal 15 minuten) van wielerwedstrijden. Je rijdt dan een stukje mee met de profs (bijvoorbeeld de laatste ronde van het WK 2013 in Florence voor dames). Nieuw dit jaar is dat je buiten de spinlessen om ook voor jezelf op een tijdstip dat je goed uitkomt kan spinnen in de nieuwe spinruimte of met behulp van het grote scherm in de oude spinningruimte die nu met de fitnesszaal samengevoegd is. Voor de meer prestatie gerichte wielrenners en diegenen die cyclosportieven rijden of zich voorbereiden op evenementen zoals Alpe d’Huzes, Tour for Life enz ga ik ook langere videofilms maken van 45 min tot 1 uur met opdrachten in beeld. Rijden in de Pyreneeën, de Alpen, de Dolomieten of zelfs op de Lofoten in Noorwegen. 

We gaan in de komende 2 weken ook een nieuwe hometrainer testen.

– die een routefilm op je fietssnelheid afspeelt

– waarbij de weerstand zich aanpast aan het wegprofiel (tot 23%)

– waarbij je kunt schakelen met een triple 10, net zoals op je gewone racefiets

– die zijwaarts meebeweegt voor een nog realistischer fietsgevoel.

Ik ben dus op zoek naar test personen met racefiets-en klimervaring om dit goed uit te proberen. Heb je interesse meld je dan bij Axel Koenders. In het nieuwe seizoen zijn er dus vele mogelijkheden om te spinnen op ieders niveau. 

Tot slot 

Een leuk spinfilmpje van de jeugd van wtc de Amstel http://www.youtube.com/watch?v=PRq3p_i1YvU of kijk onder video’s op de site naar andere spinfilmpjes. Hebben jullie het promofilmpje voor bewegen voor 55+ al gezien ? Het filmpje is erg leuk geworden. Met een stukje spinnen erin! Kijk op de site bij laatste nieuws of klik de link aan http://www.youtube.com/watch?v=Irua-JYs90k  

Heb je weer zin om te gaan spinnen en/of ben je nieuwsierig naar de (ander) mogelijkheden, bel dan 020-4967990 of kom langs aan de Polderweg 3.  

Met vriendelijk groeten, namens team AKFS 

Axel Koenders. www.akfs.nl

  

2          Clubkleding

Er zijn diverse wensen binnengekomen voor het bestellen van nieuwe kleding. Bestellen van kleding kan alleen als je de bestellijst invult. Ga naar de website https://www.toerclubabcoude.nl/informatie/kleding-en-toebehoren/ en vul de bestellijst in en volg verder de aanwijzingen van die lijst.

 Broekvoorkant shirt

 

3          ReSkin-XL Protect against friction met behulp van herbruikbare pleisters.

Wielrenners en vele andere sporters kennen het allemaal, nl: dat een geïrriteerde huid veroorzaakt door schuren en wrijving veel ongemak geeft. Wielrenners hebben vooral irritatie op en rondom het zitvlak. Henk H weet er alles van en kocht zo’n herbruikbare pleister. De laatste week van september tijdens de Vogezenweek, gebruikte hij zo’n pleister tot grote tevredenheid. Geen enkele vervelende wrijving omdat de pleister juist die wrijving voorkomt. Je plakt het op de plek waar je het meest last hebt van de wrijving en het verlicht direct de pijn op die wrijvingsplekken. De pleister werkt als een tweede huid doordat de wrijving nu plaats vindt op de stof van je koersbroek ipv op je huid. Na de fietstocht verwijder je de pleister pijnloos, wast het uit en het is klaar voor de volgende tocht. Voor meer info, ga naar www.reskin-xl.nl

 Logo-PimBonstra

4          De fietsrepubliek ofwel Fietsen in de hoofdstad

Een Amerikaanse immigrant, Pete Jordan, schrijft een ode aan de Amsterdamse fietscultuur. Jordan is verliefd op Amsterdam en helemaal weg van fietsen en schrijft een boek over de Amsterdamse fietscultuur. Dat lijkt een recept voor mislukking. Maar Jordan slaagt met vlag en wimpel.

Fietsrepubliek

 

Het boek met de titel “De Fietsrepubliek” is een onderhoudende studie van de fietscultuur in de hoofdstad. Jordan geeft, na bestudering van stapels kranten en archieven, de geschiedenis weer van de unieke relatie tussen de Nederlander en zijn fiets. Via de fietsschool Velox, nu het Zuiderbad, langs de Duitse bezetting, het witte fietsenplan van Roel van Duijn naar de massale fietsdemonstraties van de jaren zeventig toen fietsend Amsterdam de stad terug wist te veroveren op de auto. Oh ja, het fietspad onder het Rijksmuseum komt ook ter sprake. Geweldig boek.

Bron: De Volkskrant zaterdag 1 juni 2013, Uit het Engels vertaald door Rob van Moppes. Podium: 320 pagina’s; € 22.50.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *