Nieuwsbrief Toerclub Abcoude 2014 nr. 3

TC-Abcoude-logo

LET OP: VERRASSINGSTOCHT,

Zondag 16 maart 2014, aanvang 10.00 uur

t/o Cafe De Eendracht Abcoude,

o.l.v. Pim Bonstra, een tochtje van slechts 80km.

 

Inhoud:

1             Buitenlandrit van, door en met de Toerclub Abcoude

2             Milaan – San Remo

3             Joop Zoetemelk Classic

4             Doe op 27 april mee met de Koningstoer en steun het Oranje Fonds. 

 logo-axel

1      Buitenlandrit van, door en met de Toerclub Abcoude

Van vrijdag 25 tot en met zondag 27 april 2014 organiserfen wij, de Toerclub Abcoude, een fietsweekend. Dit keer vindt dat plaats in het Teutoburgerwald, in de omgeving van Munster, Duitsland. Afstand Abcoude-Munster is 220 km.

Op vrijdagochtend vertrekken we vroeg en na aankomst rijden we een tocht van ong. 100 km. Zaterdag, dan hebben we wat meer tijd, rijden we een afstand van 120 km en op de afsluitende zondag rijden we 80 km. Daarna rijden we weer richting Abcoude

Wij laten ons niet weerhouden door het weer. Wij gaan in ieder geval en ter plekke bekijken we de klimatologische omstandigheden en die zijn voor een fietser bijna altijd goed.

Aanmelden kan nog tot uiterlijk zondag 16 maart 2014 bij Dirk Robert Elema of Hans van Kessel.

  

2      Milaan – San Remo

Milaan – San Remo behoort tot de ‘monumenten’, de vijf meest prestigieuze wielerklassiekers. In een Holland Sportspecial over Milaan – San Remo vergelijkt Mark Cavendish het parcours met een opera. Naast de race voor de pro’s wordt elk jaar door het Italiaanse ‘Unione Ciclo-Turistica San Remo’ de cyclosportieve wedstrijd La Primavera (= de lente) voor wielerliefhebbers georganiseerd. In 2014 vindt het evenement plaats op zondag 8 juni. Heb jij deze tocht nog op je verlanglijstje staan? Schrijf je dan nu in. Ook zeer geschikt als clubuitje voor wielerverenigingen.

fietsengeniet

Per nachtbus vertrekken we vrijdagavond uit Nederland en Vlaanderen. Na aankomst de volgende ochtend in Milaan heb je de rest van de zaterdag ter vrije invulling. Zondag om 07.00 uur is de start van het 290 km lange parcours bij de wielerbaan van Rozzano, aan de zuidkant van Milaan, vlakbij ons hotel. Over de lange rechte wegen van de Po-vlakte kunnen hoge snelheden gehaald worden. Na ongeveer 100 km begint de klim naar de Passo de Turchino (532 m). Na de 10 km lange afdaling, kom je aan zee. Dan rest nog 140 km langs de stranden van de Bloemenriviera. Op weg naar San Remo vormen de uitstekende rotsen, de zogeheten capo’s, nog lastige obstakels. In de laatste kilometers volgen uiteindelijk de 6 km lange Cipressa en de Poggio. Deze laatste is vooral bekend vanwege zijn scherpe afdaling die uitkomt in San Remo. De tocht eindigt bij het congrescentrum. Na een comfortabele overnachting in San Remo brengt de touringcar je maandag overdag weer terug naar Vlaanderen en Nederland.

Karakteristiek van de tocht:

  • Duur: vier daagse reis, twee overnachtingen
  • Traject: 290 km
  • Accommodatie: overnachtingen in 4 sterren hotels
  • Zwaarte: Racefiets liefhebber die goed getraind is
  • Vertrek: vrijdag 6 juni 2014 per touringcar

Zie voor prijzen en overige informatie: www.fietsavontuur.net

 

3      De Joop Zoetemelk Classic!

De Leidse Ren en Toer Vereniging Swift organiseert op 15 maart 2014 de achtste editie van de Joop Zoetemelk Classic. De enige echte Hollandse voorjaarsklassieker voor toerfietsers aan het begin van de lente met start en finish in Park de Bult bij Swift in Leiden. De Hollandse Primavera.

Inschrijving open op 1 november 2013

De inschrijving is geopend en kan dit jaar enkel digitaal met het inschrijfformulier. De deadline voor inschrijving is 8 maart 2014. Maar let op: Er geldt een maximum van 6000 deelnemers. Inschrijving op de dag zelf is niet mogelijk. Deelname kost € 12,-. NTFU-leden krijgen € 2,- korting.

Video-opname van elke deelnemer

Ook bij deze editie van de Joop Zoetemelk Classic wordt van elke deelnemer een videofilm gemaakt. Daarvoor krijg je een sticker met startnummer en chip die je aan je zadelpen moet bevestigen. Na afloop kan je jezelf in volle actie zien op www.mysports.tv met alle verdere gegevens.

Verschillende routes en afstanden

Je kan kiezen uit verschillende afstanden: De cyclo-sportieve routes van 150, 100, 75 en 50 km en een Fiets en Genietroute van 25 km die ook voor handbikers toegankelijk is. Alle routes zijn volledig uitgepijld. Onderweg zijn er verzorgingsposten waar je iets te eten en te drinken krijgt. Bij de Joop Zoetemelk Classic kom je door schilderachtige dorpen, langs vaarten, rivieren, polders, molens en meren. De routes waarop Joop in zijn juniorentijd bij Swift trainde.

Startschot door Joop

Joop geeft zelf het officiële startschot voor zijn Classic. Bij het vertrek van de 100 km op 15 maart om 8.30 uur zal hij de openingshandeling verrichten. Daarna gaat hij samen met familie en vrienden van start voor zijn tocht door het Groene Hart.

Joop Zoetemelk Classic wielershirt

Voor de Joop Zoetemelk Classic is er een speciaal wielershirt ontworpen. In overleg met Joop zijn de meest imposante overwinningen van zijn carrière in het shirt verwerkt: het geel van zijn Tourzege en de regenboog van het wereldkampioenschap. Als je het bij je inschrijving vóór 15 februari 2014 bestelt kost het maar € 36,- Op de dag zelf kun je het shirt kopen voor € 40,- Bestel het nu bij je inschrijving!

Inschrijving groepen met korting

Groepen en bedrijventeams krijgen extra korting. Als je je vóór 8 maart 2014 met een groep van minimaal 10 personen inschrijft, is het inschrijfgeld slechts € 10,- per persoon. Als je een groep inschrijft, gebruik dan niet het inschrijfformulier maar vul dit xls-bestand in en stuur het vóór 8 maart naar groepen@swift-joopzoetemelkclassic.nl.

De groep met de meeste deelnemers wint een exemplaar van het Joop Zoetemelk Classic wielershirt met handtekening van Joop.

Logo-PimBonstra

4      De Koningstoer

Fiets mee voor het Oranje Fonds en fiets op 27 april mee met de Koningstoer.  

De Koningstoer wordt georganiseerd op de verjaardag van Koning Willem-Alexander en loopt over een prachtige route op de Veluwe met als bijzonder start –en finishlocatie Paleis Het Loo. Inschrijven kan via www.koningstoer.nl

Na het succesvolle Oranje Fonds Fietsfeest in 2013 heeft de organisatie besloten het feestelijk fietsevenement  onder de naam Koningstoer voort te zetten. Naast de recreatieve Oranje Route van 35 km zal er ook een sportieve toertocht van 100 km worden georganiseerd en een wandeltocht van 17,5 km. Uiteraard zijn er diverse rust –en verzorgingsplekken onderweg om even te genieten en is er voor alle deelnemers een kleine attentie.

Partner van de Koningstoer is het Oranje Fonds. Van elke inschrijving gaat 2 euro naar het Oranje Fonds. Alle giften worden voor 100% besteed aan sociale initiatieven.

Paleis Het Loo stelt speciaal voor deze gelegenheid haar locatie ter beschikking. Deelnemers aan de Koningstoer kunnen op 27 april voor een gereduceerde prijs van 5 euro een bezoek brengen aan Paleis Het Loo, de tuinen en de tentoonstelling Royal Showpieces.

 Fietsplanning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *