Nieuwsbrief TC Abcoude 2014 nr. 4

LET OP: Van wintertijd naar zomertijd.

 TC-Abcoude-logo

Inhoud:

1             Van wintertijd naar zomertijd

2             Websiteredactie overlegt met bestuur TC Abcoude

3             Johan Ostendorf en Het Kromhout museum

4             Gewijzigd Toerprogramma van de TC Abcoude

 

1      Van Wintertijd naar Zomertijd

Zondag 29 maart 2014 gaat de klok een uur vooruit. Een handig ezelsbruggetje om te onthouden wanneer de klok vooruit gezet moet worden. In het Voorjaar de klok Vooruit zetten (Zomertijd 2014). Dat betekent automatisch dat de klok in het najaar een uur terug gezet moet worden (Wintertijd 2014).

zomertijd

Maar wat betekent dat voor de Toerclub Abcoude? Welnu, allereerst dat onze voorzitter, Jozien, zondag niet meefietst, niet omdat ze een uurtje korter wil liggen maar omdat ze, jawel, een loopclinic volgt bij niemand minder dan Dolf Jansen, de man die overal een loopje mee neemt. Onze sponsor Axel Koenders heeft de cabaretier uitgenodigd voor een workshop. Hopelijk voor Jozien valt er wat looptechniek te leren tijdens  het cabaret.

Oh ja, de Toerclub. Nou, nog een keer dan, wij  starten

zondag 29 maart 2014 om 10.00 uur.

Op zondag 6 april 2014 starten we voor het eerst met het zomerrondje om 09.00 uur.

 Zomertijd 2

2      Website redactie van de TC Abcoude overlegt met het bestuur.

Afgelopen week was er een overleg met het bestuur over de gang van zaken rondom de website van de Toerclub Abcoude. Ik zal transparant zijn: het bestuur is tevreden. Er is kort uitgelegd wat elkaars wensen zijn alsook wat er wel of niet geplaatst kan worden aan informatie in de Nieuwsbrieven en op de overige pagina’s van de website. Duidelijk is natuurlijk dat leden en ook de nieuwsgierige bezoeker uit de website moet kunnen afleiden wat de Toerclub te bieden heeft, qua training, lidmaatschap, etc, alsook het zijn van een vereniging dat onder de vlag van de Toerfiets Unie (NTFU) opereert.  

logo-axel

Gezamenlijk was men eens dat de website, incluis de Nieuwsbrief, zich in beginsel niet leent voor commerciële doeleinden, anders dan die van de clubsponsors. Er kan wel eens een verwijzing worden gedaan richting een nieuw artikel, gebruiksvoorwerp, of een lid dat een bijzonderheid heeft, wanneer e.e.a. een relatie heeft met de TC Abcoude en/of de fietssport.

In goed overleg met het bestuur vinden we dat er geen redactiestatuut nodig is. De lijnen van bestuur naar de redactie en dat v.v. zijn zo kort dat in geval discussie zij elkaar snel kunnen vinden voor overleg.

3          Johan Ostendorf en het Kromhout museum.

Onze gewaardeerd lid Johan Ostendorf besteed een belangrijk deel van zijn vrije tijd als vrijwilliger aan het Kromhout museum in Amsterdam. Op zondag 11 mei 2014 bestaat het museum 40 jaar en Johan maakt ons attent op het volgende:

Open dag, zondag 11 mei 2014 van 10.00 tot 17.00 uur.

Die dag zijn er verschillende activiteiten zoals:

  • Midas Dekker, de bekende bioloog die een verhaal komt houden;
  • Concert:”Kromhout, de werken”, olv FRank Anepool
  • Demonstraties van oude scheepsmotoren
  • Markt met oude ambachten
  • Demo van oude opduwers
  • Maak van moederdag een feestdag en pendel met de boot van het Kromhout naar het NEMO
  • Kijk voor alle info graag op www.kromhout.nl 

Allez, na afloop van het zondagochtend rondje is er tijd genoeg even te kijken in Amsterdam wat er zoal door Johan gedaan wordt

4          Op de website is  een vernieuwd Toerprogramma 2014 geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *