Onze bezoekers

0 0 4 8 5 3
Users Today : 4
Total Users : 4853
Views Today : 34
Views This Month : 71
Views This Year : 6781
Total views : 18311

Let op: Fietsen voor slachtoffers van traumatisch hersenletsel, aug 2013/8.

Let op:  Doe mee aan het fietsen voor slachtoffers van traumatisch hersenletsel.

 

Toertocht:                   Raisin Hope Cycling Event

Afstand:                     100 km

Datum en tijdstip:      Zaterdag 31 aug.2013 aanvang 08.30 uur

Startplaats:               wielerbaan Wheelerplanet in Spaarnwoude

Kosten:                     € 25,- p.p.

Aanmelden:              z..s.m. bij henkhagen50@gmail.com, wie zich voor 15  aug. aanmeldt maakt kans op een fraai Raisin Hope                                       wielershirt met eigen naam.

Finish:                     Op de wielerbaan met gratis deelname aan de  barbecue.

 Raisin hope shirt

 Saul Raisin, een voormalig Amerikaanse prof wielrenner bij de Franse profploeg  Credit Agricole kwam bij een koers ernstig ten val. Hij liep daarbij aanzienlijk hersenletsel op waarvan hij niet geheel herstelde. Hij werd een individu met een Niet Aangeboren Hersenafwijking (NAH). Onder ons zijn er veel met een NAH, veroorzaakt door een ongeval of hersenbloeding, etc. NAH afwijkingen zijn er in tal van variaties, van licht tot zwaar (waarbij permanente opname in verzorgingstehuizen nodig is) dikwijls gepaard gaande met motorische stroringen naast uiteraard de hersenbeschadigingen die leiden tot het verlies van controle over je eigen functioneren. Raisin heeft gelukkig de tegenwoordigheid van geest behouden en heeft een stichting opgericht. zie hiervoor  http://raisinhope.ning.com/ en de Nederlandse  http://www.raisinhope.nl/. Het doel is simpel, door middel van acties, publikaties gelden binnen te halen voor onderzoek naar NAH en slachtoffers ondersteunen, alsook het onder de aandacht brengen van de gevolgen van NAH, in het bijzonder voor wielrenners. 

Henk Hagen, zelf een renner van de TC Abcoude heeft een NAH, veroorzaakt door een ongeval met de racefiets. Gelukkig in een zeer lichte vorm maar wel zodanig dat hij zijn baan bij de EU kwijt raakte wegens verminderd functioneren. De destijds vier maanden durende hersenrevalidatie, en diverse neurologische onderzoeken in het AMC,  leerde hem om met zijn beperkingen om te gaan. Elke dag gebruikt hij nog steeds de gebruiksaanwijzingen uit de revalidatietijd, waarbij zijn vrouw hem actief begeleidt en ondersteund. 

Vanzelf sprekend dat Henk aandacht vraagt voor de fietstoertocht. Een wielertoertocht voor wielrenners met en zonder NAH. De 100 kilometer lange toertocht gaat vanaf recreatiegebied Spaarnwoude over de trainingswegen van wielerprof Niki Terpstra door het fraaie Noordhollandse waterlandschap en wordt georganiseerd door het Raisin Hope Cycling Event.  

De uit de Tour de France teruggekeerde ambassadeur Niki Terpstra heeft de route voor de toertocht op zaterdag 31 augustus mede uitgetekend. Afgelopen weekeinde hebben leden van IJsclub Nova Zembla en de RHF het parkoers verkend. ,,We hebben de trainingswegen van Niki goed kunnen inpassen in onze eigen route’’, vertelt Theo van Lieshout van de Spaarndammer ijsclub, die verantwoordelijk is voor het parkoers. ,,We moesten hier en daar wat aanpassingen doen, omdat Niki natuurlijk altijd alleen fietst. Sommige punten bleken met een groep een wat lastige horde, maar het is een mooie gevarieerde route geworden door het prachtige Noordhollandse waterlandschap.’’  

 RaisinHope poster

                                        Aarzel niet en meld je aan bij Henk Hagen.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.