Onze bezoekers

0 0 4 8 5 3
Users Today : 4
Total Users : 4853
Views Today : 34
Views This Month : 71
Views This Year : 6781
Total views : 18311

Fietsen voor een goed doel

Doe mee met de toertocht ‘Stap op tegen Kanker’

Op zondag 29 maart start vanaf 9.00 uur bij Tergooi locatie Hilversum de wielertoertocht ‘Stap op tegen Kanker’. Alle opbrengsten komen ten goede aan de chemotuin van Tergooi. De Gooise Wielerclub de Adelaar organiseert deze toertocht in samenwerking met Tergooi en onder auspiciën van de KNWU. De tocht bestaat uit drie verschillende afstanden van 30, 60 en 100 km. Het zijn prachtig uitgepijlde routes over de Utrechtse Heuvelrug, inclusief technische ondersteuning en ravitaillering onderweg. De afstand van 30 km is goed te fietsen met een gewone fiets en daarmee een perfecte afstand om met het gezin deel te nemen. De geoefende fietser zal zich richten op de afstanden van 60 en 100 km. Om 9.00 uur start het peloton voor de 100 km onder begeleiding van de politie Midden Nederland en de Dienst Motorondersteuning van de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie. Alle afstanden kunnen na vertrek van het peloton individueel gereden worden. Kinderen tot 16 jaar fietsen gratis mee, de bijdrage voor de 30 km is 25 euro, voor de 60 en 100km is dat 50 euro.
Op 27 januari besteedde het radioprogramma ‘Met het oog op morgen’ van de NOS, aandacht aan deze chemotuin. Klik hier om het fragment te besluisteren (vanaf 14.45 min.)
Wilt u het seizoen goed beginnen en daarnaast een bijdrage leveren aan dit prachtige goede doel? Schrijf u dan nu in. 

Chemotuin
Tergooi, ziekenhuis in Hilversum en Blaricum, wil in de tuin van het ziekenhuis in Hilversum een speciaal ontworpen paviljoen realiseren waar patiënten in een prachtige, natuurlijke omgeving en in de buitenlucht hun chemotherapie kunnen krijgen. Het ziekenhuis hoopt dat in mei 2015 de eerste patiënten gebruik kunnen maken van dit bijzondere paviljoen. Tergooi is dan het eerste ziekenhuis in Nederland dat deze patiënten een dergelijke ‘chemotuin’ aanbiedt. Initiatiefnemer en bedenker is Pieter van den Berg, internist-oncoloog in Tergooi. ‘Per jaar schrijven we aan patiënten duizenden chemokuren voor. De duur van de kuren wisselt van een paar uur tot enkele dagen. De onzekerheid over de ziekte, angst en ook stress kunnen patiënten negatief beïnvloeden. Vanuit de kennis over ‘healing environment’ brengen wij de natuur rondom Tergooi graag dichter bij onze patiënten. Zo ontstond het idee om een buitenplek te creëren waar mensen hun chemokuur kunnen ondergaan. Het paviljoen bestaat uit een houten structuur met glazen dak, ingebed in de natuur die het ziekenhuis omringt. De kosten voor het paviljoen worden geraamd op 200.000 euro, die niet uit het zorgbudget betaald kunnen worden. De Stichting Vrienden van Tergooi zet zich in om fondsen te werven voor het paviljoen. Meer informatie kunt u vinden opwww.tergooi.nl/vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.