Onze bezoekers

0 0 4 8 5 3
Users Today : 4
Total Users : 4853
Views Today : 34
Views This Month : 71
Views This Year : 6781
Total views : 18311

Buitenlandrit Morvan

Van 14 t/m 19 juni 2015 hebben 15 leden van de TC Abcoude een fantastische week gehad in de Morvan. De Morvan is een niet zo heel bekende streek in Frankrijk op ruim 800 km rijden van Abcoude. Qua klimwerk is de deze streek min of meer te vergelijken met de hoger gelegen delen van de Ardennen.  De dalen liggen op een hoogte van 200m en de hoogste toppen rond de 800m. Belangrijkste verschil is dat de wegen een stuk beter zijn en er nauwelijks verkeer is. Een fantastisch fietsgebied dus. Organisator Wim Verbree had de thuisbasis http://ambiance-morvan.com/ een jaar eerder al voor verkent en goedgekeurd.

20150613_174925

Zoals gezegd: een mooi fietsgebied met voor wielrenners boven de 85 kilo slechts één groot nadeel: er is geen meter vlak. Drs. P. zou een mooi gedicht hebben gemaakt op het thema heen en weer met als titel op en neer als hij er bij was geweest. Alleen rond de meertjes kan er redelijk vlak worden gereden.

20150619_120920

Al snel werd duidelijk dat de longafdeling (Cor, Johan en Ronny) van de TCA gezellig de hele week bij elkaar zou gaan fietsen in de bus. Heb je na een afdaling van 3 a 6 km net je ademhaling weer onder controle komt er al weer een klim van 3 tot 6 km lengte.

De jonge goden (Maarten en Thijs) en onze Mountainbiker Dirk Robert vlogen uiteraard fluitend omhoog, alhoewel Thijs door een tekenbeet wel wat ondersteuning kreeg van een flinke dosis antibiotica.

De renners die verkeren in de ontkennende fase (Pim, Peter, Frank, Rob, Wim, Henk, Hans en Hans en Jozien) reden dan weer omhoog met de jonge goden en kwamen dan weer gezellig keuvelen in de bus.

De afstanden die werden afgelegd varieerden van 65 km op dag 1 tot 114 km op dag 4. Op dag 4 deden de renners die nog geen longproblemen hadden een verwoede poging om alsnog toegelaten te worden tot de long bus door een klim op te rijden van 25% met een lengte langer dan de Redout. Hoestend en proestend kwamen de renners in de ontkennende fase boven, terwijl de longafdeling en Hans 1 verstandiger waren en deze inspanningstest aan zich voorbij lieten gaan. Hans 1 was twee dagen eerder zonder al te veel erg onderuitgegaan in een afdaling met nat wegdek. Het leverde Hans 1 wel een tet anus prik op (gezet door zuster Peter) en een rosbief dijbeen. Hans 1 kon behalve de long inspanningstest gelukkig wel alle andere heuvels goed opkomen.

Naast gefietst werd er uiteraard veel gelachen, lekker gegeten en werd het vochtverlies goed aangevuld.

20150617_17335320150616_193212

Over eten gesproken: Uw verslaggever heeft Frankrijk jaren vermeden vanwege de Fransen. Gedurende de week was uw verslaggever nog geen chagrijnige Fransman tegengekomen. Zou het dan toch?? Maar nee hoor, op de slotdag slaagde een tweetal uitbaters van horecagelegenheden er in om het beeld van de Fransen te bevestigen. In een gebied waar dorpen (helaas) leeglopen en veel restaurants, cafés en Hotels noodgedwongen moeten sluiten slaagden twee Franse heksen er in om 15 dorstige en hongerige wielrenners weg te jagen van hun terras en maakte een uitbaatster van een ander terras (met een mooi uitzicht) ons na het nuttigen van 1 drankje duidelijk dat ze niet veel zin had om op het terras eten te serveren.

20150619_121051

Met dank aan Wim die de locatie en de rest van de buitenland week heeft geregeld, Dirk Robert die (samen met Wim) de routes heeft uitgekozen, Pim die de meeste fietsen in zijn bus heeft meegenomen en Johan die gedurende de week de nodige technische clinics heeft gegeven, de gastvrijheid van Jacqueline en Paul en het goede humeur van alle deelnemers heeft uw verslaggever genoten van een heerlijk weekje fietsen in de Morvan.

5 Reacties op Buitenlandrit Morvan

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.