Algemeen

  

TC-Abcoude-logo

De Toerclub Abcoude is een recreatieve, maar vooral ook een prestatiegerichte fietsclub. Binnen de Toerclub vinden geen wedstrijden of andere vormen van competities plaats. Er zijn wel enkele leden die rijden met een wieler-licentie van de KNWU.

De Toerclub Abcoude is als vereniging lid van de Nederlandse Toer- en Fietsunie, de NTFU. De NTFU biedt via het lidmaatschap van de Toerclub, de verenigingsleden diverse voordelen, zoals, tegen gereduceerd tarief deelnemen aan fietsevenementen, een kosteloze ongevallenverzekering en een periodiek verschijnend tijdschrift en nog veel andere zaken. Kijk eens op de website van de NTFU, www.ntfu.nl  

logo_ntfu

Iedereen is van harte welkom bij de TC Abcoude. Of het wat voor je is zul je aan den lijve moeten ondervinden. Daarvoor zijn de trainingsritten van de TC  een aardige graadmeter.
 
Op maandag is er van april tot half september een high intensity interval training (HIIT) van ongeveer een uur. Deze start om 19.00 uur tegenover Café De Eendracht te Abcoude.
 
Op woensdagavond starten we om 18.30 uur tegenover Café De Eendracht te Abcoude. Dit is een rit van ongeveer 50 km met finish bij Café De Punt in Baambrugge. Gelet op je fietsconditie en ervaring is het goed om te weten dat bij deze rit de gemiddelde snelheid behoorlijk pittig is. Gelukkig zijn er ook leden die minder hard rijden en waarmee je de rit gemakkelijk mee kunt uitrijden.
 
By the way, het dragen van een helm is verplicht.
 
Regelmatig is er op vrijdag een “pensionado-rit”. De starttijd, route en het aantal km worden in onderling overleg bepaald. Dit wordt bekend gemaakt via de ritten-app.
 
De week begint op zondagochtend met een mooie fietsrit, aanvang 09.00 uur, (na aanvang zomertijd)  en om 10.00 uur (na aanvang wintertijd) start eveneens tegenover De Eendracht en is ong. 90 km lang, gedurende de wintermaanden ong. 50km. Bij deze rit wordt er voor gewaakt dat de gemiddelde snelheid tussen de 28 en 32km/u ligt. Dat heeft als een groot voordeel dat sterkere en zwakkere renners met elkaar de route gezamenlijk kunnen volbrengen. Dit Gooirondje zoals wij dat noemen, eindigt ook weer, indien je dat leuk vindt, met een koffiestop bij Café De Punt. Ben je een niet zo ervaren wielrenner dan raden wij je aan op een zondagochtend mee te gaan. Stel je voor aan de groep en er is altijd wel een bestuurslid of een ander aardig lid die jou wegwijs wil maken met de gewoontes van de TC.  
 
Mogen we jou verwelkomen bij de Toerclub Abcoude? Aarzel niet en neem contact met ons op.
 
 www.ptta.eu