Bezoekers

Hit Counter provided by Curio cabinets

Forum

Hier kan iedereen zijn reactie kwijt. Hou het a.u.b. netjes.

29 Reacties op Forum

 • “Waarom scheer jij je benen?”
  Het beantwoorden van deze vraag is soms wat omslachtig. Dat vraagt om een duidelijke en volledige uitleg.

  1. Het versterkt de voordelen en het genot van een massage
  Een massage met heel wat haar op de benen is pijnlijk, heel pijnlijk zelfs. Voor zowel wielrenner als masseur zijn onthaarde benen gedurende een massage heel wat aangenamer. De vele haren laten de masseur niet toe een effectieve behandeling uit te voeren. Beide partijen tevreden.
  2. Het verbetert de aerodynamica
  Het is bewezen. Een studie door Chester Kyle (professor-ingenieur-uitvinder en al jarenlang pionier in het gebruik van niet gemotoriseerde voertuigen) toont een aerodynamische verbetering van 0.6%, wat al gauw enkele seconden tijdwinst kan opleveren.
  Misschien verwaarloosbaar voor de niet competitieve sporter. Echter, voor een professionele wielrenner hangt het verschil tussen winst en verlies af van kleine details. In dit tijdperk van naadloos aansluitende ‘skinsuits’, de lichtste fietskaders en ultralichte carbonwielen is het kleine maar wezenlijke voordeel van geschoren benen niet te negeren.
  3. Het maakt wondverzorging makkelijker en doeltreffender
  Iedere wielrenner maakt jammer genoeg vroeg of laat kennis met het ruwe asfalt. Het proper maken en verzorgen van huidwonden gaat dan een stuk sneller en eenvoudiger wanneer er geen haar het verwijderen van het vuil en het ontsmetten in de weg staat. Daarbovenop is het vervangen van allerlei verbanden met haartjes rond de wonde al helemaal geen plezier.
  4. Vrouwen houden van gladgeschoren rennersbenen
  Hoewel ze graag de plaaggeest uithangen over het ontbreken van mannelijk haar, vinden vrouwen gladgeschoren rennersbenen vaak heel behaaglijk. De gespierde en vaak mooi gebruinde benen komen goed tot hun recht wanneer er geen haartjes de fraaie vormen verdoezelen. Heel wat vrouwen die gladde benen minder aangenaam vinden, maken vaak een associatie met een kaal, bleek en ongespierd lichaam. Echte rennersbenen mogen echter wel degelijk gezien worden, en dat kan het best zonder haar.
  5. Het is traditie
  Misschien wel de belangrijkste reden waarom renners voor het eerst hun benen ontharen. Het scheren van beenhaar is een soort traditie om toegelaten te worden tot de wielergemeenschap en het toont aan dat je geëngageerd bent tot de sport. Trouwens, met een overvloed aan beenhaar opdagen in een serieuze groepsrit is zoals het dragen van een short in de kerk.
  Echte wielrenners scheren hun benen, ze mogen nu eenmaal gezien worden!

 • Fietsen in Sauerland tijdens het Pinksterweekeinde 2017.

  Terwijl ik op dit moment als een eenvoudig ploegleider een paar wielrenners begeleid in Noord-Italië dwalen mijn gedachten af naar het Pinksterweekeinde. Zit ik dezer dagen vooral in de auto, tijdens dat weekeinde fietste ik zelf. En geloof mij dat is een ultieme vorm van vrije tijdsvermaak. Ik maakte deel uit van een groep, leden van de TC Abcoude, die vier dagen reden in Sauerland. Daar rijden kon alleen maar dankzij Ronny v/d Water. Ik schrijf zijn naam voluit voor degene die leest en niet weet wie Ronny is. Na lezing ben je overtuigd van de fiets-organisatorische kwaliteiten dat je vrijwel onmiddellijk besluit hem in te huren voor het ontwerpen van een nieuwe fietstoer, waar ook in Europa. Voor de goede orde, we hebben ook een Wim Verbree en ene Dirk Robert Elema bijvoorbeeld, uitstekende fietsers en routeontwerpers, vooral Dirk Robert, maar op onderdelen van zo’n fietsweekeinde heeft Ronny een meerwaarde. Allereerst zijn toewijding, als niet zijnde bestuurslid, aan de TC Abcoude. Op enig moment, na het lezen van e-mails en de talloze Whats-App kun je tot de veronderstelling komen dat Ronny alle bestuursfuncties in een persoon heeft verenigd en degene die zich bestuurslid noemen van nul en generlei waarde zijn. Vervolgens halen de overige ontwerpers niet de kookkunsten die Ronny bezit en in het geheel niet de verscheidenheid in en de hoeveelheden hersteldranken die hij telkens weet te etaleren en te nuttigen. Iemand wel eens geprobeerd te koken voor 14 mensen, en dat avond na avond, zonder enige koksopleiding te hebben gehad? Ronny draait zijn hand er niet voor om en het gasfornuis brandt zolang hij wil. Of dat niet genoeg is serveerde hij elke ochtend in Sauerland warme luxe smakelijke broodjes. Gehaald door hem terwijl wij nog op een oor lagen. Een bestuur is makkelijk te vervangen, Ronny daarentegen? Lastig. Een nadeel van Ronny is eigenlijk dat hij ten opzichte van de andere leden zo goed rijdt. Je kunt van hem onmogelijk verlangen dat hij constant langdurig op kop rijdt, maar hij is er toe in staat, het merendeel van de groep hiermee achterlatend. Zoals bijvoorbeeld toen hij een weekeinde rond het IJsselmeer organiseerde voor de TC Abcoude. Windkracht 3 – 5. Hij reed lang en veel op kop, bij tijd en wijle bijgestaan door een bewoner van Dorpszicht. Kan het echt niet een tandje minder Ronny, ja dat kan wel, zoveel empathie heeft hij ook. Onmisbaar is niemand, hoewel de TC Abcoude en haar leden hem niet kwijt willen. Hij is en blijft een rijdende rechter met een immer voortdurende argumentatie om toch ten minste zijn gelijk te onderbouwen. Heerlijke vent. Genoeg gezegd over dit omvangrijk figuur.

  Maar waarom Sauerland in hemelsnaam. Allereerst het maakt deel uit van Duitsland waar Angela de scepter zwaait en veel moeizame pogingen onderneemt de EU te redden. Anno 2017 wordt zij voor een belangrijk deel inmiddels bijgestaan door de Franse Macron. Hoewel Macron een enkel nationalistisch trekje vertoont, lijkt het erop dat zij beiden het belang van een verenigd sterk Europe prevaleren. Immer beter dan die linksrijdende eilandbewoners die zich zelden als een vis in het Europese water hebben gevoeld. Een eiland waarin ene May dankzij de Noord-Ierse oranje marsen een minuscule meerderheid heeft in het Britse parlement. Bbbrrr.

  Daarom fietsen in Duitsland, voor Angela, voor het heerlijke en vooral groot gebak, voor een prachtig golvend landschap, voor die grote glazen weissbier en omdat Winterberg in Sauerland ligt natuurlijk. Ronny had in Winterberg voor ons een super-locatie gevonden, drie vakantiewoningen met alle voorzieningen die renners nodig achten. Genoeg ruimte bijvoorbeeld om als een echte renner bij aankomst je reiskoffer leeg te kieperen en na een dag de gehele woning bemesten met zoveel mogelijk wielerkledingstukken. In de avonduren propten wij onze fietsen er nog bij waardoor het leek of een blind paard in die chaos geen schade kon aanrichten. Ik had gelukkig het voordeel de woning te delen met een vrouw, Jozien genaamd. Zij kletst veel, hunkert naar aandacht en onderwijl blijft het een top-collega en vriendin die voor veel activiteiten inzetbaar is. Ondernam ik een poging wat op te ruimen en/of schoon te maken, dan bleek dat Jozien het al gedaan had. Je kunt mij niet betrappen op seksisme omdat ik haar niet wens in te zetten als schoonmaakster, louter en alleen omdat zij vrouw is. Wel geniet ik van zoveel attentiewaarde die zij uitstraalt. Zij reed mee heen en terug in mijn bolide en wat opvalt, ook tijdens het fietsen, immer met een goed humeur, nondeju. Ik, als liefhebber van wat gemopper en gezeik, kwam daar niet aan toe met haar in de buurt. Wat een heerlijk weekeinde, mede dankzij de routes die Dirk Robert heeft uitgezet, mogelijk in overleg met de geprezen Ronny.

  Ik ga niet in op de wielerprestatie van ons. Of toch wel? Er waren twee jeugdige mid-twintigers mee, hard rijdend bergop, maar niet op kop van het pelotonnetje. Neen daarvoor waren Peter J, Dirk Robert, weer die Ronny, Pim en af en toe was ik ook inzetbaar. Ik reed prima mee, kwam niet als eerste boven en was ook niet de laatste. Niet dat dit voor de lezer relevant is, maar voor mijn gemoedsrust belangrijk om het goede humeur te bewaren. Aan het wiel van Hans K, die hardloper op de fiets, peddelde ik mee in de klim. Dank je wel Hans. Misschien vergeet ik nog iemand, mijn excuses, maar ben je waarschijnlijk mij niet opgevallen. Eerlijk gezegd zijn deze meldingen ook niet belangrijk, anders dan ik met deze groep een heerlijk weekend heb gehad en dat graag zo vaak mogelijk wil herhalen.

  Beste fietsgroeten

  Henk Hagen

 • Onder heerlijk voorjaarsweer werd vandaag het winterrondje van 50 km verreden, de start leek nogal op een uit de hand gelopen samenscholing. Ik probeerde het aantal deelnemers te tellen maar kwam er niet uit, Theo gaf de tip tel het aantal benen of wielen deel door twee en je komt vandaag op 22. Al tijdens de eerste km werden we gemaand te stoppen er waren achterblijvers. De oorzaak uit Joris zijn shirt waaide een €10 biljet reden voor Theo om deze fl22,50 op te rapen, doch mensen op een zekere leeftijd hebben genoeg aan zichzelf en kon dit klusje niet zonder een koprol in de berm klaren. Laat het een les zijn als je in het huis van de bovenmeester kan wonen, de flappen losjes in je shirt propt dan kan de fl22,50 blijkbaar best gemist worden. Dan de rit, het tempo lag lekker en zeker niet tehoog, toch kraakte het achterin, een aantal leden zitten in de opbouw of herstel fase en hadden een net even lager tempo in de benen. We hebben het rondje in twee groepen gereden en dat paste vandaag prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *